Wie we zijn

Tijdens onze veelzijdige werkzaamheden in de natuureducatie, maar ook als voorlichter van diverse organisaties en als directeur van een bezoekerscentrum draaide het altijd om communicatie. Daar ligt ons hart, vandaar dat we ons in deze richting ontwikkelden, vanaf 2003 werken wij samen in Bureau Zonneklaar. Onze ervaring in verschillende werksoorten en ons grote netwerk vormt de bagage waar wij graag uit putten.

 

Machteld Klees studeerde af aan de Hogeschool voor de Kunsten, richting grafische vormgeving en werkte sindsdien als zelfstandig ontwerper. Vanuit haar betrokkenheid bij de kwaliteit leverde ze steeds vaker tekstbijdragen. Vandaar dat haar werkzaamheden, naast het vormgeven, nu ook voor een deel bestaan uit het redigeren en schrijven van tekst.

Daarnaast volgde ze een tuinbouwopleiding, begeleidde ze schooltuinwerk en combineert ze haar interesse voor communicatie met die voor wilde planten en tuinieren
.

Johan Vijfvinkel studeerde internationaal recht en werkte voor nationale en internationale milieuorganisaties. Hij organiseerde vele publiciteits- en voorlichtingsprojecten, coördineerde gedragsprogramma’s voor duurzaamheid en heeft veel ervaring met het organiseren van vrijwilligerswerk.